Bonaire part 2 - Orde en netheid

Bonaire part 2 - Orde en netheid

Iedereen die mij een beetje kent weet dat ik zaken vrij gestructureerd aanpak. Dat lukt soms beter dan anders. De voorbereidingen voor de tijdelijke verhuizing naar Bonaire verliepen bijna vlekkeloos. Het begon perfect, met een paklijst in Excel (what else...), mooi verdeelt in kolommetjes naar categorie, met drie kleurtjes (niet geregeld, geregeld, er tussenin). Kortom: een hoog OCD-gehalte, maar voor mij werkt 't prima.

Dan alles maar eens verzamelen. Het blijkt toch best wel veel te zijn wat op mijn lijstje staat. Zo kan ik nog moeilijk geloven dat het meenemen van een truitje echt zinloos is. Om de hoeveelheid kilo's binnen de perken te houden, besluit ik toch een en ander maar thuis te laten. Neemt niet weg dat het bij elkaar heel veel blijft. Gaat dat wel passen?

Inpakken begint ook heel gestructureerd, maar al blijkt dat ik beter ben in plannen dan in uitvoeren. Om een lang verhaal kort te maken: uiteindelijk past het allemaal, maar ben ik blij dat ik tussendoor niets nodig heb uit mijn koffers, want ik zou niet echt meer weten wat nu waar zit.

Hoe dan ook: ik ben er klaar voor.