Bonaire part 16 - Kangoeroe

Bonaire part 16 - Kangoeroe

Beetje veel foto's deze week, maar scroll gerust door als je het zat bent. Vorige week zondagavond hebben we etend en drinkend doorgebracht met Muis en Michel. Eten deden we heerlijk bij OléOlé, drinken ook, maar daar gingen we thuis nog even (bescheiden) mee door. Een hele leuke avond, veel gelachen, vooral om een hele oude verkleurde foto van Kostas die aan de bar hing. Op een afstandje leek het net of hij een kat in zijn nekvel had gegrepen, of een kangoeroe. Toen we hem vroegen wat het nu was, bleek hij heel trots te zijn op zijn catch of the day van jaren terug.

Maandag was het de dag van Kalamaki Beach. Net als op Bonaire hebben ze hier ook veel schildpadden die nestelen, dus tref je hier op het stand allerlei afgezette stukjes strand en vrijwilligers die er druk mee zijn. Een heerlijk rustig strandje (als je even een stukje doorloopt) en een uitstekende plaats om onze lamzac eens goed uit te proberen. We hadden er al eerder mensen mee zien stuntelen op het Nederlandse strand, dus we waren benieuwd. Het bleek goed te doen om dat ding vol lucht te krijgen, en na even wennen bleek het ook een heerlijk ligbed te zijn. Na een heerlijke late lunch weer terug naar Grantzaos Villas om nog wat in het zwembad te dobberen. Daarna wat gaan hardlopen, maar dat was best pittig, want ik ben niet zo gewend aan lopen met hoogteverschillen. 's Avonds weer heerlijk gegeten bij Scloubou's Taverna, waar we eerdere vakanties goede ervaringen mee hadden. Het eten was nog steeds geweldig, met name de Bekri Meze (dronkemansschotel). De oude ober die er al sinds de 1e wereldoorlog werkt, werkte er nog steeds en had mooie verhalen.

Dinsdag gingen we op pad naar Keri Lighthouse. Dat is een mooi uitzichtpunt aan de westkant, bij een vuurtoren. Daar wappert ook de grootste vlag van de wereld, maar natuurlijk niet als wij daar aankomen. De vlag lag net onder de naaimachine. De uitzichten waren wel echt adembenemend mooi. Minder mooi was het gesteld met onze Aygo. Wegrijden bij Keri bleek niet echt soepel te gaan en we hadden het helemaal gehad met dat ding. We besloten om er afstand van te doen bij Hertz op het vliegveld. Eerst nog even lunchen in Tasos bij Laganas. Dat was net een vleeskeuring. Hier ligt het vol met roodverbrande, te zware Engelsen, die zij aan zij op strandbedjes liggen. Het is hier zo vol dat je je alleen om kunt draaien als de lifeguard op een fluit blaast. Als iedereen dan tegelijk draait, gaat het net. Na de lunch de auto omgeruild voor een beter model. Met wat bijbetaling reden we weg in een dikke Seat Leon met een hele vette motor. Vanaf dat moment reden we lachend (letterlijk) iedere heuvel op. Een heerlijke auto. 's Avonds gegeten bij Aperitto, een hippe tent aan het water. Het voorgerecht was top, de rest wat minder, maar dat kan gebeuren. De rest van de avond hebben we vermoedelijk aan de bar of op ons terras doorgebracht met Muis en Michel. Het was hun laatste avond alweer.

Woensdag gingen we los, we zijn het hele eiland zo een beetje rond gereden in onze luxe bolide. Zoevend over de beroerde wegen kwamen we langs de mooiste plekjes. ook even bij het uitzichtpunt van Shipwreck Beach geweest, waar een dag later een flink stuk rots naar beneden kwam zetten. Bij Agios Nikolaos heerlijk geluncht en vervolgens gelamzact bij Makros Gialos Beach. De tijd vloog en het was heel laat in de middag voordat we weer terug waren. Gegeten bij Scloubou's Taverna, want dat bevalt altijd goed.

Donderdag begon beroerd. Ik moest pinnen en dat liep niet naar wens. De transactie van 250 euro werd afgebroken nadat ik mijn pas had teruggekregen en er een heleboel geratel ontstond bij het luikje waar je geld uit moet komen. Dat kwam uiteindelijk niet, maar wel de mededeling 'out of order'. Het geld was echter wel afgeschreven. De ING heeft de zaak inmiddels in onderzoek, dus over 15 werkdagen hopen we ons geld weer teug te krijgen. De rest van de dag was wel prima: we hebben een geweldig leuke boottrip gemaakt met Mario's Cruises. Op een redelijk kleine boot met een leuk gezelschap hebben we een fantastische dag gehad. We hebben schilpadden gezien, zijn op de mooiste strandjes geweest, hebben heerlijk geluncht bij een restaurant wat vast familie van hem is, hebben in grotten gedoken die je als normaal mens nooit kunt vinden en natuurlijk ook lekker gevaren. Moe en voldaan kwamen we terug bij Grantzaos, waar we bijna meteen konden aanschuiven bij de barbecue. Kostas, Anastasia en Vera hadden zich goed uitgesloofd en met een select (en vooral heel aangenaam) gezelschap hebben we daar heel goed van gegeten en genoten. Het eten was al lang en breed op voordat het laatste drankje dat ook was en we met een lichte roes in bed belandden.

Vrijdag was een rustdag, alleen maar op een bedje aan het zwembad gelegen. Even naar het dorp gelopen om te pinnen (gelukt!) en te lunchen en vervolgens weer verder gaan dobberen aan het zwembad. Zelfs 's avonds niet naar het restaurant gegaan, maar ons heerlijke gerechten laten voorschotelen bij het appartement. Dat Kostas en Anastasia niet tonnetje rond zijn is een wonder, want ze kunnen geweldig koken. Oh ja, nog wel een rondje wezen hardlopen. Dat ging zo goed dat ik zelfs fans had. Toen ik na afloop het terrein van Grantzaos weer oprende, renden er drie straathonden met me mee naar binnen. Het heeft Kostas nog enige moeite gekost om ze weer weg te krijgen.

Zaterdag een lekker relaxed dagje gehad bij Porto Azzuro Beach, waar veel mensen het nodig vinden om zichzelf met modder in te smeren. De ene zijn rug, de ander zijn gezicht, weer anderen alleen handen en ellebogen. Het zal allemaal wel, maar je kunt er ook heerlijk zwemmen, zonnen, snorkelen en lunchen. Dat hebben wij dus gedaan. Eten deden we vandaag bij Taverna Amoutsi, die ook al weer uitstekend is bevallen.

Zondag is blogdag. De dag liep anders dan verwacht. Op Miek d'r wishlist stond nog een dagje Zakynthos stad. Ik wist geen smoezen meer om het niet te doen, dus we hadden onze tas gepakt en stonden klaar om de gaan toen Anastasia naar me toe kwam met de vraag "Luca, are you coming with us today?'.

Volgende week meer daarover. Bon Siman, of ωραία εβδομάδα